Ben je op zoek naar een mooie snorkelplek in Europa, check dan dit artikel! Want in Europa kan je wel degelijk snorkelen. Er zijn plekken waar je zeeschildpadden kan zien, mooie koralen en misschien zelfs een dolfijn! Voor een mooie onderwaterwereld en een leuk snorkelavontuur hoef je dus niet altijd ver te reizen.

De 10 mooiste plekken om te snorkelen in Europa!

Bekijk hier de 10 meest populaire snorkelbestemmingen in Europa. Waar ga jij deze zomer heen op je volgende snorkel avontuur.

Snorkelen op Menorca: Cala Macarella

Cala Macarella is een van de meest populaire snorkelbestemmingen in Spanje. De kleurrijke zeebodem is bezaaid met zeeanemonen en koralen, waardoor je een ongelooflijk beeld krijgt van de wilde onderwaterwereld die je tegenkomt. Er zijn een aantal prachtige grotten die je kunt verkennen, en de kustlijn biedt een geweldig uitzicht.

Grotsnorkelen in Frankrijk: La Grotte Bleue

Deze verborgen grot in Frankrijk biedt een magisch onderwateravontuur. De ondiepe grot is een paradijs voor liefhebbers van de onderwaterwereld, met helder water dat je omringt en een aantal prachtige koraalriffen. De grot is ideaal voor duikers die op zoek zijn naar een rustige plek voor snorkelen.

Schildpadden op Zakynthos, Griekenland

De kristalheldere wateren van Zakynthos zijn een perfecte plek om te snorkelen. Er zijn verschillende prachtige koraalriffen en fascinerende vissen die je hier kunt vinden. En er bestaat zelfs de kans dat je een schildpad spot! De kustlijn is ook prachtig en biedt een adembenemend uitzicht.

Schildpadden spotten tijdens snorkelen in Griekenland.

Helder blauw water op Cala del Turchese, Sardinië, Italië

Cala del Turchese is een andere geweldige snorkelbestemming in Italië. De kleurrijke zeebodem en de verschillende schildpadden, die hier regelmatig worden gezien, zorgen voor een uniek onderwateravontuur. Het water is helderder dan gemiddeld en de kustlijn is prachtig.

Snorkelen in Mallorca ga naar Santa Maria Bay

Santa Maria Bay is een populaire snorkelplek op Mallorca. De kustlijn is bezaaid met prachtige koraalriffen en er zijn veel verschillende vissen te zien, waaronder de lokale zeepaardjes.

De mooiste vissen spot je in Oludeniz, Turkije

Oludeniz is een populaire plek voor snorkelaars in Turkije. De kustlijn biedt een prachtig uitzicht en het heldere water maakt het snorkelen hier nog leuker. Er zijn een aantal prachtige koraalriffen en er zijn veel verschillende vissen te zien.

Playa de las Catedrales, Spanje

Playa de las Catedrales is een van de meest populaire snorkelbestemmingen in Spanje. De kustlijn is bedekt met rotsen en grotten die een uniek uitzicht bieden. Bovendien is het water hier zo helder dat je de monsterschildpad kunt zien. Deze wordt hier regelmatig gespot.

Playa de Amadores, Gran Canaria, kleurrijke vissen!

Playa de Amadores is een prachtige bestemming voor snorkelaars in Spanje. De onderwaterwereld is gevuld met fascinerende koralen, kleurrijke vissen en een aantal prachtige grotten. Het heldere water maakt het mogelijk om alles goed te zien. En wist je dat je bij de Canarische Eilanden ook dolfijnen kan zien? Boek een boottrip in de haven en ga op avontuur!

Winter snorkel bestemming: Playa de las Teresitas, Tenerife.

Playa de las Teresitas is een populaire bestemming voor snorkelaars op Tenerife. Het heldere water is gevuld met fascinerende koralen en er zijn veel verschillende vissen te zien. Bovendien biedt de kustlijn een uniek uitzicht.

Capri, Italië

Capri is een prachtige bestemming voor snorkelaars in Italië. Het heldere water is gevuld met fascinerende koralen, kleurrijke vissen en een aantal prachtige grotten. Bovendien biedt de kustlijn een prachtig uitzicht. Breng ook een bezoekje aan de Grotta Azzurra, misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Capri!

Snoerkelplekken in Europa, dit zijn de 10 mooiste.

Ga jij snorkelen op een van deze plekken in Europa?

Dit artikel bood je een overzicht van de tien beste snorkelbestemmingen in Europa. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te snorkelen of een meer avontuurlijke onderwaterwereld wilt verkennen, er zijn genoeg geweldige zonnige bestemmingen om uit te kiezen.