Sharm el Sheikh in Egypte is een populaire bestemming voor een zonvakantie. In de badplaats schijnt de zon het hele jaar door én geniet je zowel in de zomer als in de winter van aangename temperaturen. Tijdens je vakantie hoef je je bovendien absoluut niet te vervelen. Ontdek de mooie stranden, ga duiken en snorkelen of beleef een actieve vakantie. Zo kun je de Sinaiwoestijn intrekken met een quad, de Sinaiberg beklimmen en de Coloured Canyon bezoeken. De Coloured Canyon zijn gekleurde rotsen die een spectaculair uitzicht vormen. Liefhebbers van cultuur en historie bezoeken het Sint-Catherina klooster of de Al Sahaba moskee. Tot slot vind je in Sharm el Sheikh diverse restaurants, bars en discotheken.

  • Veel zon en heerlijke temperaturen in de zomer én de winter.
  • Ideale bestemming voor een zonvakantie.
  • In Sharm el Sheikh maak je zowel actieve als culturele uitstapjes.
  • Prachtige stranden.

De hoogtepunten van Sharm el Sheikh

Tijdens een vakantie in Sharm el Sheikh hoef je je absoluut niet te vervelen. Of je nu lekker naar het strand wilt of uitstapjes wilt maken: er is voldoende te beleven voor jong en oud. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten.

White Island
Maak vanuit Sharm el Sheikh een boottocht naar White Island. Onderweg wordt vaak een stop gemaakt om te zwemmen en te snorkelen. Dit eiland is onderdeel van het Nationaal Park Ras Mohammed en beschikt over prachtige witte zandstranden.

Soho Square Dancing Fountain
De Soho Square Dancing Fountain bevindt zich in een winkelcentrum. Ga shoppen en kom daarna kijken naar de show met de fontein. De fontein danst op het ritme van het muziek en zorgt voor een spectaculair effect.

Sinaiwoestijn & Sinaiberg
Een bezoek aan de Sinaiwoestijn en Sinaiberg is een aanrader als je een actief uitje wilt maken tijdens je zonvakantie. Ontdek de woestijn met een quad of maak een tocht met een kameel.

Na’ama Bay
Na’ama Bay is een hip strand waar je niet alleen lekker kunt genieten van de zon, maar ook diverse restaurants en shisha-bars vindt.

Hollywood Sharm el Sheikh
Hollywood Sharm el Sheikh is het uitgaansgebied van de stad. Je vindt hier bars, restaurants, discotheken en vermaak voor de kids.

Sint-Catherina klooster
Het Sint-Catherina klooster is gebouwd door de oude Egyptenaren. Kom in het klooster cultuur en historie snuiven en maak eventueel een tour met een gids als je meer wilt leren over Egypte tijdens e vakantie.

Al Sahaba moskee
De Al Sahaba moskee bevindt zich midden in het oude centrum van Sharm el Sheikh. Maak een stadswandeling en geniet van de moskee die ’s avonds prachtig verlicht wordt.

Shark’s Bay Beach
Shark’s Bay Beach is een mooie baai waar je kunt duiken, snorkelen en andere watersporten kunt uitoefenen. Onder water zijn ontzettend veel visjes te zien. De zee is niet al te diep en vrij rustig en hierdoor een zeer geschikte plek voor kinderen en beginners.

Het hele jaar door zonvakantie

Sharm el Sheikh is een ideale bestemming als je van zon, zee en strand houdt. De temperatuur ligt namelijk het hele jaar door tussen de 21 en 37 graden. De zomers zijn vrij warm, de winter is mild. Ook de temperatuur van het water is aangenaam met een gemiddelde van 25 graden. Zo kun je ook in de winter prima zwemmen, snorkelen en duiken. Er valt in dit gebied bovendien weinig neerslag. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de culturele of actieve uitstapjes in het water vallen!