Zonvakantie Rhodos

Voor zon, zee en strand ben je aan het goede adres op het Griekse eiland Rhodos. In de zomermaanden ben je hier namelijk gegarandeerd van aangename temperaturen en veel zon. En of je nu houdt van gezellig drukke stranden met beachbars en watersportfaciliteiten of op zoek bent naar verlaten baaien: er is voor ieder wat wils. Op Rhodos vind je naast prachtige stranden tevens een historisch stadscentrum, monumenten, musea én een waterpark. Leer tijdens je vakantie meer over de cultuur en historie van Rhodos of duik het bruisende nachtleven in. Liefhebbers van de Griekse keuken maken bovendien een culinaire tocht langs de wijngaarden, olijfboomgaarden en imkerijen op het eiland.

  • Ideale bestemming voor een zonvakantie in de zomermaanden.
  • Je vindt op het eiland zowel toeristische als rustige stranden.
  • Prachtige stranden én een goede locatie om kennis te maken met de Griekse cultuur en historie.
  • Voldoende te beleven voor jong en oud.

Highlights van Rhodos

Rhodos is één van de grootste Griekse eilanden en wordt jaarlijks drukbezocht door toeristen. Hieronder vind je een overzicht van de highlights die je niet mag overslaan tijdens een vakantie op het eiland.

Kolos van Rhodos
Het kolos van Rhodos was een enorm standbeeld van de Griekse god Helios. Het standbeeld staat ook wel bekend als één van de zeven wereldwonderen. Bekijk de plek waar het kolos stond en leer meer over de historie van Griekenland.

Boottocht naar Symi
Vanuit Rhodos kun je verschillende boottochten boeken, waaronder naar het eiland Symi. Kies bijvoorbeeld voor een boottocht waarbij ondertussen een stop gehouden wordt zodat je kunt zwemmen en snorkelen.

Wijn, olijfolie en honing tour
Culinaire liefhebbers maken onder leiding van een gids een route over het eiland. Jullie stoppen bij wijngaarden, olijfboomgaarden en imkerijen om kennis te maken met de lokale producten. Uiteraard mag je de producten ook proeven en is de lunch vaak inbegrepen.

Paralia Elli
Paralia Elli is een gezellig strand waar je kunt snorkelen, ontspannen bij een beachbar en een duik kunt nemen van de hoge duiktoren.

Ancient Olympic Stadium
Griekenland is het land waar de Olympische Spelen vandaan komen. Loop door het oude stadium en kom meer te weten over de geschiedenis van de Olympische Spelen.

Acropolis of Rhodos
Het Acropolis van Rhodos is een interessante plek om te bezoeken als je houdt van cultuur en historie. Ontdek de tempel, het stadium en het theater. Boek een tour met een gids als je graag het verhaal achter het Acropolis wilt leren kennen.

Waterpark Faliraki
Het waterpark Faliraki is een absolute aanrader als je met kinderen naar Rhodos gaat. Kom lekker zwemmen en ontdek de verschillende glijbanen.

Akti Miaouli Beach
Akti Miaouli Beach is een mooi zandstrand aan de azuurblauwe zee. Er zijn vrij veel golven in dit gebied. Het strand is dus zeker een aanrader voor liefhebbers van surfen en andere watersporten.

Historische stadscentrum
Kom cultuur snuiven in het historische stadscentrum van Rhodos. Maak een wandeltocht langs alle bezienswaardigheden of huur een segway. Op deze manier vinden pubers het vast ook leuk om mee te gaan!

Kalavarda Beach
Kalavarda Beach is een vrij rustig strand waar vooral surfers op af komen. De wind en de golven zijn hier namelijk perfect voor de (ervaren) watersporters.

Beste reistijd voor een zonvakantie Rhodos

Rhodos kent een Mediterraans klimaat. De zomers zijn warm en droog. De winters zijn mild, maar er kan wel wat regen vallen. In de zomermaanden (juni, juli en augustus) ben je verzekerd van zon en aangename temperaturen op het eiland. Rhodos is dan ook een populaire bestemming voor een zonvakantie. In het voor- en najaar (april, mei, september en oktober) is het eiland een geschikte plek om cultuur en historie te snuiven. Hoewel het misschien wat te fris is om te bakken op het strand, zijn de wat lagere temperaturen wel ideaal als je uitstapjes wilt maken.