Zonvakantie Griekenland

Van de oude ruïnes in steden als Athene. Delphi, Olympus die een rijke geschiedenis verbergen tot de prachtige stranden op de vele eilandjes en de heerlijke Griekse keuken. Griekenland is een favoriete vakantie bestemming bij heel wat reizigers en terecht, want het land is een voltreffer als je op zoek bent naar de ideale mix tussen zon, cultuur en ontspanning.

  • Meer dan 250 dagen zon per jaar
  • Van ruïnes uit de oudheid tot prachtige zandstranden
  • Geniet van heerlijke Griekse specialiteiten
  • De ideale bestemming om te eilandhoppen en zonvakantie

Bestemmingen zonvakantie Griekenland

  1. Rhodos
  2. Kos

Beste reistijd voor Griekenland

Het grootste deel van Griekenland geniet van warm weer, dankzij het mediterrane klimaat. Hierdoor kent Griekenland vrij lange en warme zomers waarin het soms wekenlang niet regent. De beste tijd om Griekenland en de Griekse eilanden te bezoeken begint in mei, wanneer de gemiddelde temperatuur 21 graden Celsius is en de regenval minder dan 1,5 cm.

Het vakantie seizoen duurt tot oktober, hoewel het in die maand op sommige eilanden kouder, winderiger of natter kan worden. Juli heeft maandelijkse gemiddelde temperaturen van 28° C en regenval van minder dan 0,5 cm (0,19 inch). Vooral de maanden juli en augustus zijn zonovergoten op de Griekse eilanden en ideaal voor een zonvakantie.

Wat te zien in Griekenland?

Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland en wordt ook beschouwd als de bakermat van de huidige beschaving. Hoewel de stad modern oogt, zie je overal nog wel ruïnes. De bekendste zijn uiteraard te vinden op de Akropolis waar het Parthenon boven de stad uittorent.

Olympia

Olympia staat bekend als de geboorteplaats van de Olympische Spelen, misschien wel het belangrijkste sportevenement in de geschiedenis van de mensheid. Deze spelen vonden al in de zevende eeuw voor Christus plaats. Vandaag kan je nog in de voetsporen treden van de atleten door de ruïnes te bezoeken van het stadion, de tempels en de gebouwen waar ze trainden.

Eilandhoppen

Griekenland telt meer dan 6000 eilandjes waar toeristen komen verblijven om te genieten van een zonvakantie. Met heel wat zon, prachtige strandjes en soms een unieke cultuur zijn deze eilanden de perfecte bestemming voor een vakantie. Populaire eilanden zijn Zakyntos, Santorini, Rhodos, Kreta, Corfu en meer. Kan je geen keuze maken? Ga dan eilandhoppen.

Strandjes en watersporten

Griekenland is een populaire bestemming voor een zonvakantie. Veel vakantiegangers willen dan ook genieten van de zon op een van de vele stranden. De meest idyllische stranden vind je op de Griekse eilanden, maar ook op het vasteland vind je een aantal mooie locaties. Zeker op het schiereiland Peloponnesos.

Er is voor elk wat wils, van wild en ruig tot volledig onderhouden en verzorgd. Een ding dat de meeste mensen zoeken in hun ideale strand is echter prachtig zacht zand. Van sprankelend wit tot parelgrijs, glinsterend goud en zelfs roze, er is een ideaal zandstrand voor iedereen in Griekenland.

Het is dan ook niet verrassend dat er heel wat watersporten worden aangeboden. Zo kan je tijdens je vakantie gaan snorkelen, waterskiën, duiken, jetskiën en nog veel meer.

Eten en drinken

Zoals veel van de mediterrane keukens, wordt het eten in Griekenland gevormd door de “mediterrane triade” van olijven, granen en druiven. Deze basisgewassen vormden de basis van traditioneel Grieks eten.

Het klimaat en het terrein van het land geven de voorkeur aan het fokken van geiten en schapen boven vee, terwijl vis en andere zeevruchtengerechten een prominente plaats innemen in het Griekse kustdieet. Ook groenten als tomaten en aubergines zijn belangrijke ingrediënten in veel van de typisch Griekse gerechten. Probeer zeker een Griekse salade met feta, een tzatziki, een moussaka of kip gyros.